Toshiba signatur - varmepumpen som kan endre farge for å passe inn i interiøret

Nå finnes endelig en varmepumpe som både er utviklet for norske forhold og er prisbelønnet for designet.

En varmepumpe kan være den perfekte løsningen for deg som ønsker et godt inneklima og riktig temperatur året rundt. Uansett om det er kaldt eller varmt ute, er det behagelig å kunne trekke seg tilbake til et hus som alltid holder idealtemperaturen.

Stadig flere ønsker seg en varmepumpe som passer til interiøret i hjemmet. Men til nå har det vært magert med modeller som ivaretar både design og ytelse. Forhandler Per Ole Egset i Egset Ventilasjon, avd. Ålesund har tidligere møtt flere frustrerte kunder.

– Mange har kviet seg for å kjøpe varmepumpe nettopp på grunn av utseendet, eller har forsøkt å gjemme den bort så godt det lar seg gjøre. Det trenger man heldigvis ikke lenger å tenke på. Tvert imot.

Nå er det kommet en nyutviklet modell som er laget for det tøffe nordiske klimaet, og kan tilpasses helt etter din egen personlige stil og smak. Nykommeren ble nylig prisbelønnet med iF Design Award 2021.

Se på Signatur Mørk isbre som illustrerer denne artikkelen. Den vil skape en spennende kontrast til øvrig innredning.

Finn ut mer om Toshiba Signatur

DESIGNVINNER: Denne lekre Toshiba Signatur varmepumpen i tekstilfargen Varm jord henger diskret på veggen med sitt slanke uttrykk, rene linjer og myke former.

Toshiba signatur

En helt nyutviklet luft-luft varmepumpemodell, konstruert for det nordiske klimaet.

Varmepumpen har energiklasse A+++, høy avgitt varmeeffekt på kalde vinterdager og en rekke smarte funksjoner.

Modellen kommer i to størrelser, 25 og 35. De ulike størrelsene er identiske i mål og utforming, men 35-størrelsen gir mer varme for boliger med større energibehov.

Innedelen har et stilig design hvor tanken er at den skal være en naturlig del av veggen. Modellen kommer med utskiftbare fronter i mange lekre farger som gjør det mulig å skape sin egen personlige stil.

Toshiba Signatur ble hedret med iF Design Award 2021.

NORDISKE RENE LINJER: Varmepumpen Toshiba Signatur i tekstilfargen Hav er en fryd for øyet og sørger for riktig temperatur og godt inneklima, uansett årstid.

En unik designvinner

Toshiba Signatur er den første varmepumpen fra Toshiba med utskiftbare fronter i tekstil. Frontene finnes i mange lekre farger.

Maler du veggen eller bytter ut sofaen din, skifter du enkelt tekstiltrekket selv til ønsket farge i løpet av få minutter.

– Tanken bak Toshiba Signatur er at den skal være en naturlig del av veggen. Designerne har gitt den en slank form med avrunding på begge sider for å oppnå denne visuelle effekten. Dette er også en meget stillegående varmepumpe med høy varmeeffekt og en rekke smarte funksjoner, sier Joachim Kobbeltvedt, produktsjef i Toshiba Norge.

LEKKERT, IKKE SANT? Fargen Granitt er ett av to medfølgende tekstiltrekk. Tidløs og diskret glir den elegant inn i de fleste rom.

Luft-luft varmepumpe

Luft-luft er den vanligste type varmepumpe i Norge. Den egner seg for hus med elektrisk oppvarming, og består av én utedel og én eller flere innedeler.

Utedelen henter energi fra uteluften og fordeler denne som varme til varmepumpens innedel(er) – som avgir varmen gjennom en vifte.

Luft-luft varmepumper kan installeres i alle hus og blir gjerne brukt istedenfor, eller i tillegg, til elektrisk oppvarming og vedfyring.

Mange praktiske finesser

Innebygget wifi gjør at du kan styre varmepumpen fra mobiltelefonen med Toshiba-appen. Her kan du endre innstillinger, overvåke innetemperaturen, få varsel om driftsforstyrrelser eller sjekke status på varmepumpen.

Modellen har også energiovervåkning, slik at du kan se hvor mye energi som går med til forbruk, helt ned på timebasis.

Smart stemmestyring som støtter Google Home Assistant, eller Amazon Alexa, gjør det mulig å gi kommandoer til varmepumpen.

Toshiba Signatur er første modell med OTA (over the air) oppdateringer, slik at viktige oppdateringer kan sendes ut via WiFi nettverket til varmepumpen – uten å involvere en installatør.

Sjekk ut alle finessene til Toshiba Signatur

SMART OG PRAKTISK: Appen lar deg styre varmpepumpen fra hvor som helst. Toshiba Signatur i tekstilfargen Sand er en naturlig del av innredningen.

Dette bør du tenke på

1. Hvilken type varmepumpe passer best?
På grunn av det barske klimaet i Norge er det naturlig å fokusere på god varmeytelse og optimal energibesparelse når du skal velge varmepumpe. Luft-luft varmepumper er den vanligste typen – og egner seg for boliger med elektrisk oppvarming, for eksempel panelovner eller varmekabler.

2. Velg en varmepumpe som er utviklet for norske forhold
Velg en modell som er tilpasset vårt kalde klima og lange fyringssesong. Disse modellene har egenskaper som bidrar til at varmepumpen avgir mye varme når det er kaldt ute og problemfri drift under selv de tøffeste forhold.

3. Eksperten er gull verdt
Det er lurt å bestille en gratis befaring fra en ekspert som kan hjelpe deg med å avklare behovene. Bruk en montør som kjenner produktet, slik at utstyret blir montert riktig og ytelsen er på topp. Det er en relativ enkel prosess å installere en luft-luft varmepumpe og jobben tar normalt mindre enn en dag.

4. Slik bør varmepumpen plasseres
Varmepumpens innedel bør monteres der hvor varmebehovet er størst, gjerne mot en yttervegg for å sikre den beste tilknytningen til utedelen siden det går et gassrør mellom disse to enhetene.

Varm luft stiger, så hvis innedelen plasseres i nærheten av en trapp vil den varme luften også søke til etasjen over. Og motsatt – har man varmepumpen i kjølemodus vil den kalde luften som spres ut i rommet synke til etasjen under.
Er boligen stor med flere soner som skal varmes eller kjøles, kan du vurdere en luft-luft varmepumpe med to eller flere innedeler.

5. Behold noen andre varmekilder i utvalgte rom
Varmepumper egner seg godt for boliger med et normalt energiforbruk over 15.000 kWh per år. På de aller kaldeste dagene om vinteren kan det imidlertid være lurt å bruke en annen varmekilde i tillegg, for eksempel en panelovn.

Noe for deg? Les mer om Toshiba Signatur

© Elektro Kjøl AS
Utvilket av: